În data de 12.10.2016, Centrul Euroregional pentru Democrație a transmis o solicitare scrisă Rectoratului Universității Politehnica din Timișoara (UPT), în vederea realizării unui inventar al facilităților pe care Universitatea le oferă candidaților / studenților cu dizabilități (locomotorii, de vedere, auz, învățare etc.) pentru asigurarea unui mediu incluziv.

Având în vedere că nu s-a primit un răspuns oficial din partea Rectoratului, lista facilităților oferite a fost întocmită pe baza Raportului de evaluare a accesibilității clădirilor Universității Politehnica din Timișoara. Raportul a fost întocmit de Grupul de inițiativă „Accesibilitate pentru fiecare” al UPT, în contextul concursului „Campus inclusiv”, organizat prin proiectul „Universităţi all-inclusive”.

Grupul de inițiativă „Accesibilitate pentru fiecare” este compus din: Voichița-Elena Vid (lider echipă), Emilia Taborschi, Cristian Agafiței, Maria Pușcă, Adriana Popescu, Gabriela Sburlea, Rafael Bogdan Leucuța.

Clădirile UPT evaluate au fost: Căminul 1 MV, Căminul 2 MV, Căminul 1, Căminul 4, Căminul 7, Căminul 8, Căminul 9, Căminul 11, Căminul 14, Căminul 19, Căminul 20, Căminul 21, Căminul 22, Căminul 23 G, Căminul 25 G, Rectorat, Baza sportivă 1, Baza sportivă 2.

Evaluarea s-a realizat în perioada 1 aprilie – 31 mai 2016.

În baza raportului mai sus menționat, principalele facilități disponibile pentru studenții cu dizabilități sunt:

  • parcări în perimetrul clădirilor sau în vecinătate, cu locuri disponibile pentru persoane cu dizabilități, în cele mai multe cazuri;
  • căi de acces la intrare – cu borduri joase, fără denivelări;
  • rampe la intrarea în clădire;
  • uși cu deschidere de minim 85 cm la intrarea pe holuri și spațiu suficient pe hol și coridoare pentru deplasarea în scaun cu rotile;
  • lift în unele din clădirile UPT;
  • Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră.

Textul integral al raportului poate fi consultat aici.

 

© Copyright 2016 - 2024 Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Blue Soft