Evenimentul a avut loc marți, 13 septembrie, la Hotel Timișoara din Timișoara, și a reunit reprezentanți ai celor patru universități de stat din Timișoara - Universitatea de Vest, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Universitatea Politehnica, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României”, organizații studențești și neguvernamentale, dar și reprezentanți ai Liceului Teoretic „Iris” și ai Școlii de Arte și Meserii „Gheorghe Atanasiu” din Timișoara.

Printre principalele puncte din agendă, s-au numărat:

  • prezentarea campaniilor de advocacy implementate de grupurile de inițiativă ale celor patru universități de stat din Timișoara, în contextul concursului „Campus inclusiv”: lecții învățate, provocări și soluții pentru depășirea acestora, planuri de continuare a demersurilor întreprinse pentru îmbunătățirea accesibilității campusurilor;
  • decernarea premiilor „Cea mai bună campanie” și „Cea mai bună echipă” – concursul „Campus inclusiv”;
  • diseminarea rezultatelor proiectului „Universități all-inclusive”;
  • semnarea de protocoale de sustenabilitate cu universitățile / organizațiile studențești din Timișoara pentru continuarea demersurilor întreprinse în vederea unei mai bune accesibilități a învățământului superior.

Concursul „Campus inclusiv” a fost organizat de CED în perioada 30 noiembrie 2015 – 30 aprilie 2016. Cele patru campanii care au intrat în competiție au fost:

  • Cunoaștere, empatie, susținere – Grupul de inițiativă „Alături de voi”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (USAMVBT);
  • Accesibilizare pentru fiecare – Grupul de inițiativă „Integrare pentru toți”, Universitatea Politehnica din Timișoara (UPT);
  • CDS Motion – Grupul de inițiativă „Concurs – Dizabilitate - Studenți” compus din membrii Asociației „Ceva de Spus” și studenți de la toate cele patru universități din Timișoara;
  • Fă rai din ce ai! – Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT).

Premiul „Cea mai bună campanie” a revenit Grupului de Inițiativă „Alături de Voi”, pentru realizarea a 10 hărți care indică clădirile accesibile persoanelor cu dizabilități, în campusul USAMVBT. Premiul a constat într-o rampă mobilă și un sistem de afișaj pentru harta generală a campusului.

Premiul „Cea mai bună echipă” a fost câștigat de Grupul de Inițiativă „Concurs – Dizabilitate – Studenți”, pentru mobilizarea unui număr mare de studenți de la toate cele patru universități din Timișoara, în vederea participării la maratonul Timotion și strângerea de fonduri pentru Asociația „Ceva de Spus”. Premiul a constat într-o rampă mobilă.

Toate cele patru grupuri de inițiativă au primit software-uri de tip cititor de ecran pentru calculator, lupe cu putere de mărire de 10 și 30 de ori, benzi galbene autoadezive pentru persoane cu deficiențe de vedere, cărți pe tema accesibilității învățământului superior pentru persoane cu dizabilități.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), în parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Evetia, și l-a avut ca invitat special pe Prof. Dr. Thomas Straub, Prodecan și Director al Departamentului de Management și Administrarea Afacerilor, Universitatea din Geneva.

Materiale:

Agenda

Prezentare Ana Leu

Prezentare Mihai Predescu

Prezentare Grup Alaturi de Voi

Prezentare Grup Integrare pentru Toti

Prezentare Grup Competitie-Dizabilitate-Studenti

© Copyright 2016 - 2024 Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Blue Soft